Dánszentmiklós - összhangban a természettel

Dánszentmiklós egy igazi kincs, ami Budapesttől egy, a reptértől mindössze fél órára található. Ez a csendes település nem bővelkedik ugyan látnivalókkal, mégis épp emiatt kitűnő választás a vidéki nyugalomra vágyó nagyvárosok lakóinak.

Örökség a XIV. századból

Dánszentmiklósról elsőként 1324-ben tesznek említést írásos források. Területén azonban számos Árpád-korabeli kisebb település nyomait is fel lehet fedezni. Nevének összetétele egy Dán nevű birtokosra, valamint Szent Miklósra utal.

Kastélyok és kúriák újragondolt világa

A ma ismert település a 19. században nyerte el igazi formáját, amikor az egykori kastélyok, kúriák és nemesi birtokok új életet kaptak. Természetközeli, csendes hangulata miatt ideális választás mindazoknak, akik stílusos, country környezetben szeretnének pihenni.

Gazdag növényvilág

Parkunkban többek között hatalmasra nőtt 150 éves osztrák fenyők, tölgyek és gyönyörű platánok ágairól dalolnak kedves énekesmadaraink. Ebben a csodálatos környezetben minden adott ahhoz, hogy vendégeink eltávolodhassanak a nagyváros zajától és egy nyugodt, természetes környezetben pihenjenek.

Az egykori Plósz kastély parkjának része

A Botanica egyedi atmoszféráját a tradicionális és nyugodt vidéki környezetnek és a természet közelségének köszönheti. Az egykori Plósz kastély parkjának részeként változatos növény és madárvilág jellemzi hatalmas parkunkat.
Ez a természetesség és nyugalom kétszintes szállodánk belső tereiben is visszaköszön. Az egyedi, kézzel készített bútorok, a gondosan válogatott, izgalmas kiegészítők, a könnyed tapintású anyagok és természetes színek teszik felejthetetlenné a nálunk töltött napokat.

Dánszentmiklós hangulata képekben

Book a room in our rural hotel now

AN UNFORGETTABLE STAY AT BOTANICA

If you would like to spend some memorable days at Botanica by yourself, with your partner, family, friends or colleagues, reserve the room or rooms you like the most!

Iratkozzon fel,
hogy ne maradjon le